frdeitptru
+40744 499 747

Blog

 

Cea mai recentă acțiune a asociației "Dăruiește Viață a însemnat pe lângă dedicarea cu care echipa ne-a obișnuit, și o mobilizare incredibilă de forțe din partea mai multor entități fizice și juridice, motiv pentru care am dorit și noi să ne implicăm și să dăm o mână de ajutor, acolo unde ne pricepem cel mai bine. 

 

Realizarea asociației Dăruiește Viață

Asociația non profit a instalat o unitate mobila pentru triajul pacientilor oncologici, la Spitalul Județean Sibiu, unitate care a fost dată în folosință în ultima săptămână a lunii noiembrie.

 

 

Aceasta are o suprafață utilă de 96 de metri pătrați și este compusă din două încăperi de triaj/ recoltare, o zonă de așteptare. (mobilată și încălzită optim), grup sanitar și zonă de trecere.

Avantajul acestei construcții modulare este că protejează pacienții deja internați pe secția de oncologie și asigură cadrul și circuitele medicale necesare pentru ca personalul medical să își desfășoare activitatea în condiții sigure.

Unitatea va putea fi folosită și după perioada de pandemie.


Motorul acestei ample acțiuni, a fost , și de această dată, nevoia pacienților de a fi tratați în condiții optime, în lipsa unei infrastructuri intraspitalicești solide. "Pacientii cu patologii grave, precum cancerul, sunt unul dintre principalele grupuri vulnerabile in fata coronavirusului. In Romania, pe langa riscul de infectare cu SARS-CoV-2, pacientilor oncologici le este tot mai greu sa aiba acces la tratamentul care ii tine in viata, din cauza lipsurilor din infrastructura spitaliceasca si a lipsei circuitelor medicale corecte. De cele mai multe ori, sunt nevoiti sa astepte la cozi in afara spitalelor, in conditii meteo nefavorabile sau in corturi improvizate (improprii pentru anotimpurile reci) pentru a fi triati si a-si primi tratamentul (ex. curele periodice de chimioterapie). Unitatile modulare de triaj sunt o solutie viabila pentru a le oferi bolnavilor de cancer conditii umane in care sa lupte pentru viata lor, alaturi de cadrele medicale care ii tratează” , a comunicat Dăruiește Viață pe canalele proprii de social media.

Hygienium s-a alăturat acestei inițiative remarcabile, cu o donație în produse, constând în 25 litri de gel dezinfectant și 25 de litri de săpun lichid aparținând aceluiași brand.

donatie Hygienium

 

 

 

Sursă foto: Alexandru Rosieanu

Este o certitudine faptul că spălatul mâinilor salvează vieți, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, dar și din experiențele ultimelor luni cu noul coronavirus.

 

Acesta face parte din familia virusurilor care stau la baza sindromului respirator acut sever (SARS, agentul cauzal al epidemiei din 2003) și a anumitor tipuri de raceala, dar nu trebuie confundat cu acestea. Este vorba despre virusuri care provoaca diferite boli, de la o banală răceală până la afecțiuni mult mai grave, precum bolile respiratorii acute.

 

Apariția acestui nou tip de virus a fost o mare provocare pentru epidemiologi și întreaga comunitate medicală, in special pentru ca nu au existat suficient de multe date despre epidemiologia noului tip de virus. Nici pana astazi nu exista foarte multe informații despre sursa originala a focarului, aceasta sursă putand fi încă activă. În mod cert, coronavirusurile sunt zoonotice, adică se pot transmite între animale și oameni. Cu toate acestea, animalele de companie nu sunt considerate surse de îmbolnăvire.

În acest context, și până la apariția vaccinului la scară largă. spălatul pe mâini este cea mai eficientă și sigură metodă de prevenire a îmbolnăvirii.

 

O tehnică adecvată de spălare poate reduce riscul de răceală și gripă, poate preveni răspândirea bolilor de origine alimentară și a altor infecții, în locuri aglomerate precum școli sau spitale.

Spalatul frecvent pe maini este una dintre cele mai eficiente si mai simple metode prin care putem evita îmbolnăvirea și răspândirea bolilor.

Aflați din acest articol când trebuie să ne spălăm pe maini, cum să folosim corect dezinfectatul și cum să ne obișnuim copilul să deprindă acest obicei sănătos.

Statistici la nivel global

 

Ne expunem zilnic la peste 840.000 de germeni, întâlniți în peste 50 de suprafețe pe care le atingem. Alarmant este faptul că doar aproximativ 5% dintre oameni se spală corect pe mâini. Majoritatea populației se spală pe mâini doar 6 secunde, iar aproximativ 33% dintre oameni nu folosesc săpun atunci când se spală pe mâini. (potrivit WIN/Gallup International, o asociație de market research)WIN/Gallup International

Și toate aceste lucruri se întâmplă la nivel global, unde 80% din bolile transmisibile sunt transmise prin atingere. Aceste statistici îngrijorătoare ar trebui să ne facă să conștientizăm că nu este nicio exagerare- spălatul pe mâini chiar salvează vieți. Hygienium face eforturi ample la nivel local și nu numai, pentru a spori nivelul de constientizare, la nivel colectiv, în  privința importanței spălatului și a dezinfectatului corect pe mâini.

 

Când ne spălăm mâinile

cum ne spalam corect pe maini

 

 

Majoritatea bacteriilor de pe mâinile noastre se află pe vârful degetelor și sub unghii.

Așadar este obligatoriu să ne spălăm mâinile înainte să:

-pregătim masa sau să mâncăm

-bandajăm o rană sau acordăm îngrijiri unui bolnav

-folosim lentile de contact

 

Și după:

-ce ne jucăm cu un animal

-ce ne ocupăm de resturi menajere

-ce folosim lifturi, atingem clanțe sau întrerupătoare

- folosirea toaletei/ schimbarea unui scutec

-suflarea nasului, tușit, strănutat

 

 

Spălarea mâinilor cu săpun îndepărtează germenii de pe mâini.

Acest lucru ajută la prevenirea infecțiilor deoarece oamenii își ating frecvent ochii, nasul și gura fără să-și dea seama. Germenii pot pătrunde în corp prin ochi, nas și gură și ne pot îmbolnăvi. Aceștia pot trece de pe mâinile nespălate, în alimente și băuturi, în timp ce oamenii le pregătesc sau le consumă.

Totodată, germenii din mâinile nespălate pot fi depuși pe alte obiecte, cum ar fi balustrade, blaturi de masă sau jucării, și apoi transferați pe mâinile altei persoane.

Prin urmare, îndepărtarea microbilor prin spălarea mâinilor ajută la prevenirea infecțiilor respiratorii și poate chiar ajuta la prevenirea infecțiilor pielii și a ochilor. Educarea oamenilor despre spălatul mâinilor îi ajută pe ei și comunitățile lor să rămână sănătoși.

 

Cum ne spălăm corect mâinile

În primul rând, așa cum am menționat, este nevoie de apă și săpun.  Pașii sunt următorii:

- umeziți-vă bine mâinile cu apă caldă sau rece

-aplicați săpunul în palmă

-spumați-vă mâinile și frecați viguros timp de cel puțin 20 secunde

-nu uitați să insistați pe dosul mâinilor, încheieturi, spațiul dintre degete și de sub unghii

-clătiți bine

-ștergeți mâinile cu un prosop curat

 

Cum folosim un dezinfectant pe bază de alcool

Sigur, există numeroase contexte în care nu avem la îndemână apa și săpunul, iar dezinfectarea mâinilor este imperioasă. Pentru aceste situații Hygienium oferă o gamă completă de dezinfectanți în varianta mini, practici și ușor de transportat.

Aceștia se regăsesc atât sub formă de gel, cât și de spray, ambele variante având un conținut de 70% alcool. Rutina de aplicare a dezinfectantului este următoarea:

-aplicați suficient produs pe palme astfel încât să le umeziți (aprox 3 ml)

-frecați bine mâinile, una de cealaltă, cu degetele interpuse, până când substanța se evaporă și mâinile rămân uscate.

 

Învățați și copiii să se spele de mâini

 

cum ne spalam corect pe maini

Educația în ceea ce privește igiena trebuie implementată de la vârste fragede, și să nu uităm, la copii funcționează puterea exemplului.

Cu cât ne vom spăla mai des, acest fapt va deveni și pentru ei o rutină. Ba chiar puteți cânta un scurt cântecel, în timp ce vă spălați pe mâini, să fie și mai distractiv momentul.

De asemenea, atunci când nu au la îndemână apă sau săpun, soluțiile dezinfectante avizate de Ministerul Sănătății, precum Hygienium, sunt la fel de sigure și pentru ei.

 

Despre Hygienium

Gama face parte din portofoliul Grande Gloria Production , un grup de firme multifuncțional dezvoltat, cu o experiență de peste 27 de ani.

Hygienium este unul dintre brandurile premium, cu cea mai mare vizibilitate pe piață, inregistrând o cotă de piață continuu ascendentă. A luat naștere încă din anul 2013, din dorința de a oferi diversitate și conștientizare a necesității folosirii unor astfel de produse dezinfectante și antibacteriene, în contextul în care nu există o atenție sporită către acestea.

Faptul că aceste produse existau și nu au fost concepute pe repede-înainte, odată cu declanșarea pandemiei, a oferit o încredere sporită consumatorului.

În timp, portofoliul s-a dezvoltat tot mai mult, având astăzi o diversitate de produse și game:

-o gamă speciala de produse biocide (dezinfectante și antibacteriene), perfecte pentru igiena mâinilor, dezinfectarea și curățarea obiectelor, dar și a suprafețelor cu care intrăm în contact zi de zi. 

- o gamă de produse antibacteriene-cosmetice

- o gamă de produse pentru copii –Hygienium Kids

- o gamă de produse delicate, special concepute pentru curățarea și hidratarea zonelor sensibile ale corprului

- o gamă specială de produse, No Bzzz, pentru protejarea împotriva pișcăturilor de țânțari

- o gamă de produse, de curățare obiecte și suprafețe din sticlă: ecrane și ochelari

Pentru a elimina urmele de virusuri, cât mai eficient și prin metode la îndemână, HYGIENIUM conține substanțe active, care au scopul să prevină și să distrugă acțiunea microorganismelor. Pe lânga ingredientul biocid, gelul dezinfectant are la baza și compuși ce ajută la hidratarea și catifelarea mâinilor, cum ar fi glicerina și extractul de aloe vera.

 

produse Hygienium

 

Toate aceste produse au efect virucid, bactericid și fungicid și sunt AVIZATE DE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII !

În permanență, studiem piața și concurența și nu facem rabat de la calitate! Promisiunea a ceea ce oferim se reflectă în identitatea brandului, în formulările, substanțele active și proporțiile în care sunt folosite ingredientele.

 

 

 

 

 

 

Organizatorii unuia dintre cele mai importante evenimente de tehnologie și digitalizare din 2020, Factory 4.0, care va avea loc pe 13 octombrie la Face Convention București, au ales Hygienium drept ,,Safety Partner’’, o nouă confirmare a calității serviciilor de siguranță sanitară oferite de brandul din portofoliul Grande Gloria Production.

,,Pentru a garanta siguranța și sănătatea participanților, reprezentanți ai mediului de business din țară și străinătate, experți, autorități și reprezentanți ai massmedia, noi, echipa Factory 4.0, ne-am angajat să respectăm toate standardele și măsurile de siguranță prevăzute de legislația în vigoare. În acest scop, am dezvoltat un parteneriat cu Hygienium, furnizor de soluții complete de siguranță sanitară.

Am ales Hygienium ca partener safety pentru conferința F40 întrucât a dovedit ca are standarde înalte de calitate, certificare și o abordare superioară cu servicii de audit. Suntem convinși că, împreună cu experții de la Hygienium, vom reuși să asigurăm un mediu sigur pentru buna desfășurare a conferinței’’, a declarat Marius Hărătău, managerul Academia Industrială.

Cu ocazia evenimentului de la Face Convention din București, Hygienium va asigura o gamă completă de formate de dezinfectanți și alte produse de siguranță.

,,Ne bucură faptul că mediul de afaceri are încredere în soluțiile corporate dezvoltate de Hygienium. Este încă o confirmare a calității produselor și serviciilor de suport pe care le punem la dispoziția companiilor. Produsele noastre, autorizate de Ministerul Sănătății, vor fi disponibile într-o gamă variată de formate. În plus, împreună cu Academia Industrială, vom lansa, în premieră, și o expoziție virtuală 3D în care cei interesați vor putea vedea produsele de siguranță sanitară dezvoltate de Hygienium’’, a declarat Constantin Danciu, directorul de dezvoltare Grande Gloria Production.

La Conferința Factory 4.0 și-au anunțat participarea, în sală și în mediul online, câteva sute de reprezentanți ai mediului de afaceri, interesați de digitalizare și robotizare.

Factory 4.0

,,Pandemia de COVID 19 a restartat modul în care sunt percepute activităţile economice. În contextul shut-down-ului economic din primăvară şi a măsurilor de distanţare socială, mediul economic a fost, practic, forţat să facă pasul spre digitalizarea activităţii. În acest context, prin schimbarea paradigmelor economice, România are şansa nesperată de a arde etapele şi de a creşte economic semnificativ, prin tehnologie şi digitalizare’’, afirmă organizatorii.

Pe lista speakerilor se află zeci de personalități din mediul de business, printre care și celebrul futurolog Gerd Leonhard.  CEO-ul The Futures Agency va vorbi, la București, în fața a peste 800 de oameni de afaceri, experți în tehnologie și Industry 4.0, manageri și angajați a unor companii interesate de inovație și tehnologie, despre modul în care noile tehnologii vor revoluționa economia și societatea, despre noile skill-uri digitale pe care oamenii, indiferent că sunt patroni sau angajați, vor trebui să și le însușească în viitorul apropiat pentru a rămâne competitivi într-o lume în care schimbările fundamentale aduse de robotică și noile tehnologii, precum 5G, sunt pe cale să se producă.

În cadrul evenimentului, prezentat de cunoscutul jurnalist George Buhnici, vor prezenta informații esențiale despre proiectele de digitalizare, de la automatizare și Big Data & Analytics, la Integrarea sistemelor, Simularea realității, Internet of things, Securitatea Cibernetică, Servicii Cloud, Print 3d și Realitatea Augumentată o serie de experți de la cele mai importante companii care promovează Industry 4.0, precum Lorena Ioniță - Deputy Head of Unit European Commission, Krause Hans Michael - Director Market and Product Management PLC and IoT Systems BOSCH, Sabin Sarmaș - președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Tănase Stamule - consilier de stat la Cancelaria Premierului, Markus Jahn - director of Sales Operations & International Sales EPLAN, Anja Moldehn - Senior Project manager Industry 4.0 Phoenix Contact, Daniel Rusen - Marketing and Operations Director Microsoft România, Volker Schütz -

Technical Manager Industry 4.0 IFM ELECTRONIC, Dragoş Dabija - Cyber Security Manager Accenture, Rodica Lupu - Fondator Ingenius Hub CEO Loop Operations, Radu Costan - Market Development Manager Accenture, Marius Hărătău - CEO
Factory 4.0,  Laurențiu Nae - Co-Founder Digital Twin, Adrian Sandu – secretar general ACAROM.

În cadrul conferinței și workshop-urilor dedicate, vor fi abordate teme precum “Technology vs. Humanity – The Future is already here”, ,,Industry 4.0 needs a complete automation solution”, ,,Realizarea potențialului prin digitalizarea producției”, ,,The new EU industrial strategy”, ,,Antreprenoriat și Industry 4.0”, ,,Integrated Value Chain”, ,,The future of cyber security and automation” și ,,Industry 4.0: oameni, procese și tehnologii”.

Sursă foto: Factory 4.0 

 În acest an plin de neprevăzut, suntem foarte recunoscători că putem să ne continuăm acțiunile caritabile, și să nu ne abatem de la traseul nostru. La propriu! Asta pentru că, alături de Fundația  Comunitară, ne pregătim pentru Semimaraton Galați 2020.  Împreună, ne dorim să facem cu adevărat o diferență în viața oamenilor care au nevoie.

Într-o lume prea grăbită, trebuie să ne facem timp pentru inimile noastre. Afecţiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate atât în România, cât și la nivel global, unde anual se înregistrează aproximativ 17 milioane de decese din cauza disfuncțiilor cardiace. (conform Institutului de Sănătate Aplicată a Universității Birmingham)

Dezinfectarea

Dacă am fi privit înainte cu zeci de ani în urmă, probabil nu am fi crezut că dezinfectarea va fi un subiect atât de ”fierbinte” în 2020. Ne-am fi așteptat ca odată cu evoluția la nivel global a mijloacelor și produselor de igienă, riscurile de infecție să scadă, nu-i așa? Ei bine, se pare că 2020 a fost și este o lecție memorabilă pentru noi toți. Iar pentru că lupta noastră este, printre altele, să combatem bolile infecțioase într-o manieră fezabilă și consecventă, vrem să tratăm pe larg, dezinfectarea.

Suntem sociabili